top of page
P1020897 (2).JPG

Ceremonies voor het Leven


Ceremonies voor het Leven is opgericht door Tieneke van Putten. Ik heb jaren als managementassistente gewerkt bij Non-profitorganisaties. Dit gaf mij geen voldoening meer. Na mijn veertigste heb ik diverse opleidingen gedaan richting coaching, counseling en mediation. Nadat mijn kinderen het huis uit zijn gegaan heb ik de opleiding Ritueelbegeleider bij Afscheid gevolgd, ben ik getraind voor het werken als vrijwilliger in een Hospice en heb ik een opleiding bij Humanitas voor rouwverwerking gevolgd. Recent heb ik nog opleidingen gevolgd bij de Grief Academie. 

Mijn missie is Troostrijk werken; dit is voor mij het meest dankbare werk dat ik kan doen.

Troostrijk werken betekent niet dat ik jouw verdriet weg kan halen; het betekent wel dat jij erkend wordt in je verdriet. Deze erkenning is de basis voor jouw persoonlijke afscheidsceremonie.

Als Ritueelbegeleider organiseer ik persoonlijke afscheidsceremonies. Dit is een bijzondere vorm van rouwverwerking en een waardevol cadeau aan jezelf. Hiermee kom je dichter bij je verdriet waar je niet altijd woorden aan kunt geven. Daarom kunnen we ons ook zo eenzaam voelen in ons verdriet en het risico dat we in een cirkel belanden is groot want verdriet maakt eenzaam en eenzaamheid maakt verdrietig. De ceremonie is helemaal afgestemd op hoe jij persoonlijk afscheid wil nemen. Een moment waarin jouw verlies en emoties centraal staan want die zijn uniek. Met een eigen ceremonie geef je hier alle ruimte aan en er ontstaat  een diepe verbinding met hoe jij je voelt. De cirkel van verdriet en eenzaamheid kun je hiermee doorbreken.

Werken met rituelen en symbolen tijdens een persoonlijke ceremonie werkt voor iedereen en is voor alle leeftijden. Tijdens de ceremonie geef je betekenis en zingeving aan de herinneringen. Dit kunnen herinneringen zijn aan een dierbare die overleden is maar bijvoorbeeld ook aan dat leuke bedrijf waar je het zo naar je zin had en waar je ontslagen bent of bij een echtscheiding, een abortus of het overlijden van je huisdier. Ieder afscheid verdient aandacht. Bij Ceremonies voor het leven kun je voor iedere vorm voor afscheid terecht. Jij bepaalt zelf of je gasten uitnodigt of dat je de Ceremonie alleen met mij viert.

Als jij naast een ceremonie behoefte hebt aan coaching bij rouwverwerking kan ik je één op één coachen of je kunt je inschrijven voor een workshop met lotgenoten. Ik werk intuïtief en met echte aandacht voor jou waardoor we tot een resultaat komen wat bij jou past.

Vanuit het Centrum voor Human Nature is er een samenwerking ontstaan met een aantal zelfstandige coaches. Iedere coach werkt vanuit haar/zijn eigen expertise en op deze manier vullen we elkaar heel goed aan. Dit betekent dat we veel meer cliënten kunnen helpen. We kunnen doorverwijzen en samenwerken. Bij iedere coach staat het welzijn van de cliënt centraal en bereiken we het beste resultaat voor jou.

Website: www.ceremoniesvoorhetleven.nl

Voor meer informatie kun je mailen naar info@ceremoniesvoorhetleven.nl

Ceremonies voor het Leven: Over mij
bottom of page