top of page
loes.jpg

icoaching - Loes Koot

Systemisch Coach van mensen en teams bij veranderingsprocessen. 

Gespecialiseerd in Relaties, Trauma, Re-integratie, Systemisch werk.

“Als ik jou aankijk, écht aankijk, dan kijk ik vanuit mijn hart. Dan zie ik jouw hele wezen, alles van jou. 

En als je dat aandurft, om zó naar je te laten kijken, dan maken we samen de weg vrij voor de realiteit van het leven en alles wat het leven te bieden heeft. 

Wat een vrijheid ontstaat er dan, wat een ruimte om te leven.” 

In de kern is dit hoe ik werk. Ik ga voor het zelfsturend vermogen van mijn cliënten, van jou. Vanuit rust en (zelf)vertrouwen, verbind ik me met je werkelijke vraag en kom snel tot de kern van de zaak waarbij ik je uitnodig om bestaande patronen, normen en waarden te toetsen aan het hier, nu en de realiteit. 

Mijn stijl wordt door cliënten omschreven met de kernwoorden:
Rust, Vertrouwen, Intuïtief, Analytisch, Helder, Confronterend, Respectvol, Kennis van Zaken.
Ik sluit snel aan bij (zelf)management vraagstukken vanuit mijn eigen ervaring en vakinhoudelijke kennis. Daarnaast ben ik goed in staat een meer therapeutische benadering te hanteren als trauma, verliesverwerking en het omgaan met veranderingen de aandacht vragen.

Ik geniet van het werkelijke en oprechte contact met mensen.  Om mezelf hierin blijvend te ontwikkelen volg ik jaarlijks de nodige trainingen en workshops in mijn vakgebied. Mijn vakkennis breng ik over als docent in mijn opleiding Systemic Healing, en als docent voor opleidingsinstituut Sonnevelt voor de opleiding Relatiecoach . Daarnaast kan ik terugkijken op een ruime en jarenlange managementervaring in de mediawereld, gemeente en onderwijs.

Ik werk met inzichten uit het Opstellingenveld, zoals ontwikkeld door Hellinger, Stam, Van Kampenhout, Ruppert, maar ook met de principes uit de psychologie volgens o.a. Jung, en de principes van geweldloze communicatie zoals ontwikkeld door Rosenberg. Al deze benaderingen bieden een rijkdom aan traditie, rituelen, zienswijzen en methodieken om op diep niveau te werken aan levensvragen, organisatieontwikkeling, en loopbaanvragen.

Lao Tse heeft het zo mooi verwoord, hoe je je kunt voelen als alles ‘klopt’.

Dit is het resultaat dat ik nastreef in het werken met mensen.

Dat ze zich zó vrij gaan voelen:

Zo voel je, als de schoen past
je voet niet
Als de riem past
je buik niet
Als het hart op de goede plaats zit is er geen voor of tegen

 

Werken en samenwerken zijn voor mij vanuit hart en ziel. In de samenwerking met Centrum Human Nature ervaar ik hart en ziel, helen en delen, gelijkwaardigheid en respect. Met Yvonne Makkenze begeleid ik vrouwengroepen/intensives en retreats. 

icoaching: Over mij
bottom of page