top of page

Nieuwsbrief 1

Je leest de eerste nieuwsbrief van Centrum Human Nature. Ik ben niet zo van de nieuwsbrieven, maar men heeft mij overtuigd dat het zinvol is van je te laten horen. Daar gaan we dan….


We leven momenteel in een uitdagende tijd. Voor mij staat als een paal boven water dat ik hier niet voor niets ben. Dat ik hier een taak heb. Mijn taak is licht en liefde brengen.

Om mensen te begeleiden op het pad van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Je naar je oneindige kracht leiden. Je bewust maken hoe krachtig je bent. Samen de handen ineen slaan en elkaar door deze heftige tijd heen helpen. Daar wil ik met Centrum Human Nature gehoor aan geven vanuit mijn hart. Hoe?

Ten eerste door lichtcirkels te gaan organiseren. Samenkomen op een veilige manier. Verbinden, vuurcirkels, samen muziek maken en mediteren. In mijn volgende nieuwsbrief zal ik hier meer over vertellen en data geven. Ook geven we eendaags seminars Delen is Helen. Je bent van harte welkom.


Voor 2022 staan er tal van prachtige driedaagse retraites op het programma. Een retraite is een afzondering voor spiritueel zelfonderzoek. Het gaat om bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en transformatie. Alle retraites van Centrum Human Nature geef ik in samenwerking met andere trainers/coaches/therapeuten en vinden plaats in Centrum De Horst in Meddo. De groepen bestaan uit maximaal 16 deelnemers en een team van 4 trainers/assistenten.

Ik ben zelf ook door een flink transformatieproces gegaan de afgelopen tijd. Naast mijn echtscheiding heb ik ontslag genomen als directeur mede-eigenaar bij El Arte de la Vida. Het was tijd om naar binnen te keren. Voor de zoveelste keer het roer om in mijn leven. Mijn hart volgen en terugkeren naar geloof, hoop, liefde, vertrouwen en overgave.


Dit heeft mede geresulteerd in gezonder leven. Ik ben bekend met eetstoornissen (anorexia en boulimia) en heb nooit een echte verbinding met mijn lichaam aan kunnen gaan. Hierdoor was er weinig balans in mijn leven. Er brandde wel licht, maar er was doorgaans niemand thuis. Eindelijk bewoon ik mijn thuisbasis, voel ik mijn voeten en neem ik voor het eerst volledig mijn lichaam in beslag.  


Ik heb mijn lichaam gehaat, mishandeld en zelfs zo nu en dan verwaarloosd. Dat heeft me niet veel goeds gebracht. Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Dus besloot ik het anders te doen.


Mijn grote hart dat open staat voor alles en iedereen, heb ik open gezet voor mijn lichaam. Dat heeft een bijzonder en magisch proces op gang gebracht. Door deze keuze te maken vanuit bewustwording ging ik mijn lichaam steeds meer waarderen. Ik besefte hoe dankbaar ik voor dit lichaam mag zijn. Hoe geniaal mijn lichaam werkt. Het stelt mij in staat om hier op aarde te leven. Het heeft een zelfhelend vermogen en het communiceert. Het is mijn vleespakkie, mijn voertuig in dit leven, hier op aarde.


Na deze bewustwording sloeg ik ineens de bodylotion niet meer in mijn huid, maar bracht ik het koesterend aan. Besloot ik weer in de infraroodsauna te gaan, een bad te nemen en ging ik vanzelf gezondere keuzes maken. Ik werd zuiniger op mijn lijf op elk gebied, ook seksueel. Mijn lijf heb ik gezien als een gebruiksvoorwerp en zo heb ik het ook regelmatig behandeld of laten behandelen. Dat mag nu anders en dat voelt erg liefdevol en respectvol.


Je lichaam praat tegen je, het communiceert de hele dag met je. Uiteraard wist ik dat wel, maar steeds wanneer iemand zei dat ik naar mijn lijf mocht luisteren, zei ik:  ‘Mijn lijf spreekt Swahili en dat versta ik niet.’ Ik denk dat ik in mijn slaap een spoedcursus Swahili heb gehad óf mijn lijf praat tegenwoordig Nederlands. In ieder geval begrijp ik het en is er een innige verbinding en vriendschap ontstaan. Ik ben thuisgekomen in mijn prachtige lijf.

Toch is er nog steeds de kwekker (gedachten van het ego) dat roept dat ik een rimpelsauriër ben, niet mooi ben en ik mij niets hoef te verbeelden. Nu ik mij bewust ben van mijn gedachten, kan ik de keuze maken om deze gedachten niet meer te geloven. Ik ben weer begonnen met een ochtendritueel, ik mediteer, ik sport, ik dans en maak een boswandeling met mijn hondjes. Ik word elke dag dankbaar wakker en ik geloof in vertrouwen en overgave, dat het beste nog gaat komen.

Ik zie zoveel mensen worstelen en het is mijn passie deze bewustwording en wijsheid door te geven aan anderen. Dit doe ik in diverse driedaagse retraites, ceremonies, seminars en persoonlijke trajecten.


De eerstvolgende retraite is de vrouwenretraite Vrouwen OverLeven 1.0. De groep zal uit maximaal 16 vrouwen bestaan en wordt begeleid door team van 4 vakkundige vrouwen. Van overleven naar voluit en vanuit je hart LEVEN. Jezelf op nummer een zetten, zelfliefde, jezelf kunnen dragen, beseffen hoe oneindig krachtig je bent, daar gaat deze retraite over. Van vrijdag 28 januari tot en met zondag 30 januari 2022 dompelen we ons onder in sisterhood. Kijk voor reviews van sisters die deze retraite al hebben gevolgd op google en ook op de website. Lees wat het hen heeft gebracht.


Voor de moedigerds onder ons, wanneer je je voor 1 januari aanmeldt krijg je € 100,00 korting! Je betaalt dan € 695,-- in plaats van € 795,--. Waar wacht je nog op? Meld je aan. Mocht je iemand attent willen maken op deze prachtige kans, voel je vrij. Kijk voor de andere retraites, ceremonies en seminars op onze website www.centrumhumannature.nl heb je vragen, mail naar info@centrumhumannature.nl


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, mail naar hetzelfde adres en we halen je van de lijst. Ik wens iedereen veilige, liefdevolle, gezonde en gezellig feestdagen. Voor 2022 gezondheid, liefde, creativiteit en dromen die uitkomen.


Knuffel Yvonne

Nieuwsbrief 1: Nieuws
bottom of page