top of page
foto creatieve workshop.jpg

Creatieve workshops

Bij een workshop spreken we van een dag of dagdeel. Een workshop heeft een interactief en lerend karakter. Veel van onze workshops zijn creatief. We werken hoofdzakelijk met natuurlijke materialen. We werken vanuit ons hart en starten altijd met een korte meditatie. Bij vier deelnemers gaat de workshop door en we werken met maximaal acht deelnemers. Wanneer je met een eigen clubje wil komen, kunnen we samen met jou een datum prikken. Een workshop cadeau geven is een leuk en origineel cadeau.

Creatieve workshops: Service

Workshop Talkingstick

Wat is een talkingstick?

Een talkingstick is een versierde houten stok die ceremonieel gebruikt kan worden. De stick wordt gebruikt in groepsgesprekken. Oorspronkelijk is het gebruik ervan een Indiaanse traditie. Ook andere inheemse stammen kennen dit gebruik. De stick ligt in het midden op tafel of op de grond bij een gesprek met twee of meerdere mensen. Degene die voelt dat ie iets wil zeggen, pakt de stick en houdt deze tegen het hart, sluit de ogen en maakt contact met de stick. Dan begint deze te praten vanuit het hart met de ogen weer open. De anderen zijn stil, luisteren met aandacht. De bedoeling is dat de prater volledig wordt ontvangen in zijn/haar woorden. Zodra de persoon is uitgesproken, zegt deze aho (mannen) of ahé (vrouwen) en legt de stick weer in het midden. De deelnemers aan het gesprek reageren ook met aho of ahé. Pas dán mag een ander de stick oppakken en zich er vervolgens mee verbinden etc. Vanuit deze traditie is het niet de bedoeling dat anderen reageren op hetgeen wat zojuist gezegd is.

 

De talkingstick heeft ook in Nederland haar intrede gedaan en wordt door diverse coaches en instellingen (bijvoorbeeld jeugdzorg) gebruikt. Zij hebben de ceremonie aangepast en gebruiken de stick zodat niemand elkaar in de reden valt. Naast deze mooie manier van spreken met respect voor elkaar door middel van de talkingstick, heeft deze stick een decoratieve waarde in je interieur.

 

Omschrijving workshop

We starten met een mediatie/visualisatie. We werken met diverse materialen zoals, (edel)stenen, verf, hout en veren om de stick te maken. Er wordt vanuit hart en ziel gecreëerd.

Mijn ervaring is dat iedereen creatief is en dat degenen die het hardst roepen dit niet te zijn, vaak de mooiste creaties maken. Even niet bezig met de dagelijkse beslommeringen, maar tijd voor jezelf om iets moois en bovendien iets uitermate zinvols te creëren.

 

En uiteraard mag er ook gepraat en gelachen worden.

Creatieve workshops: Tekst
Creatieve workshops: Galerij

Workshop Maak je dromen waar (dreamboard maken)

Wat is een dreamboard?

Een dreamboard, ook wel moodboard of visionboard genoemd, is een collage van beelden en woorden op een groot vel papier of canvas.


Met een dreamboard spreek je het onbewuste aan: wat zijn mijn dromen? Mijn wensen voor de toekomst? Wat zijn de waarden waarnaar ik wil leven? Waar verlang ik naar?


Een dreamboard kan je helpen om deze dromen en verlangens te realiseren. Door jouw dromen, doelen en waarden vorm te geven haal je ze als het ware naar de realiteit.


Juist dat dromen zijn we de afgelopen tijd een beetje kwijtgeraakt. Tijd dus om je dromen weer bewust te worden en aan te wakkeren. Die dromen, doelen en verlangens kunnen zowel persoonlijke als zakelijke zijn.

 

Omschrijving workshop

We starten met een meditatie waarin we op zoek gaan naar wat er binnen in jóu leeft. Op jouw dreamboard geef je dingen weer die bij jou passen, die je wilt bereiken of manifesteren. Vanuit rust en stilte gaan we aan de slag om van het canvas een prachtig dreamboard te maken.

 

En uiteraard mag er ook gepraat en gelachen worden.

Data:       Op maandagmiddagen van 14.00 uur tot 16.30 uur; zie de agenda voor exacte data

Locatie:           Houtsestraat 14, Puiflijk (4 personen)
                        Wijkcentrum De Doorkijk, Langstuk 2 in Druten (meer dan 4 personen)

Aantal:            4 personen; bij ‘eigen’ groepen 4 - 12 personen

Tarief:             € 35,00 inclusief materiaal, koffie/thee/water, iets lekkers

Aanmelden:    info@centrumhumannature.nl

Informatie:       www.centrumhumannature.nl

*Bij het aanmelden van een ‘eigen’ groep van minimaal 4 personen is een andere dag en/of ander tijdstip mogelijk (eventueel ook in het weekend en/of ’s avonds)

Creatieve workshops: Tekst
Creatieve workshops: Pro Gallery
bottom of page