top of page
siyte yovm.jpg

Mijn verhaal

Ik ben Yvonne Makkenze (1964). Mijn carrière is ooit begonnen als ondersteuner in het bedrijfsleven. Uiteindelijk heb ik, door een opleiding, mezelf opgewerkt tot facilitair manager. Net voor mijn veertigste voelde ik de enorme behoefte om mijn leven een andere wending te geven. Mijn relatie van twintig jaar liep op de klippen, ik verloor mijn baan, mijn huis en mijn honden. Het voelde destijds alsof ik alles kwijt was geraakt, mezelf nog wel het meeste. Ik raakte in een diepe depressie en deed zelfs een zelfmoordpoging. Waar je niet aan dood gaat maakt je sterker en als een feniks herrees ik uit de as. Ik ging terug naar mijn kindertijd: waar droomde ik van? Wat wilde ik toen worden? Mijn dromen als kind waren docent, schrijver of hulpverlener worden.


Ik volgde een erkende reguliere opleiding tot coach. Dat smaakte naar meer. Ik volgde ook een vierjarige opleiding tot Master Spirit Coach. Daarnaast volgde ik tal van andere opleidingen, cursussen, trainingen en workshops op het gebied van bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en psychologie. Het heeft mij persoonlijk veel gebracht, zoals balans, rust in mijn hoofd en zelfliefde. Ik heb ADHD en rust in mijn hoofd was voor mij een utopie. Mijn vurigste wens was, wanneer er om mij heen windracht 12 zou zijn, het in mij stil en rustig zou zijn. Dat heb ik inmiddels bereikt en ik leef mijn kinderdroom. Ik heb een boek geschreven en uitgebracht in 2009 en mijn tweede boek zal vermoedelijk in 2022 het levenslicht gaan zien. Daarnaast ben ik hulpverlener geworden en als trainer ben je ook een soort docent.


Mijn jeugd was heftig en zeer onveilig. Er was veel geweld, zowel fysiek als verbaal. Fysieke, geestelijke mishandeling en seksueel misbruik waren mijn lot. Ik ben als kind ook veel gepest vanwege mijn klompvoet. Dat pesten ging vaak erg ver. Toch heb ik mijn leven prima vormgegeven en maak ik juist gebruik van mijn ervaringen. Ik ben niet wat mij is overkomen, maar wie ik gekozen heb te zijn. Ik heb de verantwoordelijkheid voor mijn leven en alles wat daarin is, genomen. Ik heb oprecht van mijn rugzak mijn schatkist gemaakt. Hierdoor is mijn visie als coach: dat wat ik kan, kan jij ook (leren). Ik ga uit van de kracht in de mens zelf. Alle antwoorden liggen in jou en ik wil je graag begeleiden om deze te vinden. Het is mijn missie om mensen te begeleiden zodat ze meer rust, ruimte, zelfliefde en eigenwaarde vinden in zichzelf. Zodat je in vrijheid kunt leven. Je bent zelf verantwoordelijk voor je geluk. De regie van jouw leven hoort bij jou en niemand anders. Dat is je superkracht.

Mijn verhaal: Over mij
bottom of page